úterý 2. července 2013

Použití lubrikačních gelů

Používat, či nepoužívat..? Tuto otázku si musí vyřešit každý pár sám, ale co si budeme povídat — kdo maže, ten jede :-)

Začátky milostného života s mým milovaným probíhaly zcela "přírodně" a bez použití klouzajících vylepšováků a stejně tak proběhlo i "poprvé", jediným lubrikantem nad rámec přirozeného zvlhčení byla lubrikace kondomu, poměrně záhy jsme však došli k názoru, že bez gelu to sice půjde, ale...

Když to hodnotím zpětně, asi by nebylo od věci pořídit si nějaký ten gel ještě ve fázi mazlení, ne že by to při prvních milováních přímo drhlo, ale kondomy jsou holt v téhle věci trochu náročnější a navíc by se tím mírně usnadnil průnik. (Podrobněji o "poprvé" a souvisejících postřezích napíši někdy příště.)

V našem případě je hlavním důvodem použití lubrikačního gelu právě způsob antikoncepce. Guma je prostě guma, kondom je sice lubrikovaný, v určité fázi to ale přestává stačit. Přitom na nedostatečné zvlhčení si rozhodně nemůžeme stěžovat, ba naopak, a když občas trochu zariskujeme a první část milování absolvujeme bez ochrany, je to nebetyčný rozdíl oproti kondomu a dodatečná lubrikace rozhodně není třeba.

Když nám po čase došel gel, co jste tenkrát používali, říkali jsme si, že to asi zvládneme i bez toho. No, zvládli. V nouzi se dá docela dobře zastoupit nasliněním, ale... prostě jsme si jednoho dne došli pro další balení :-)

Na trhu je nepřeberné množství značek a variant, i v obyčejném supermarketu nebo drogerii je docela slušný výběr. Běžně dostupné gely možná jsou o něco horší (rychleji vysychají, některé trochu lepí) než jejich kolegové ze specializovaných obchodů, ale svůj účel v konečném důsledku splní stejně dobře. Náš první gel byl nějaké neznámé značky za pár kaček, momentálně máme dva gely na vodní bázi — jeden neparfémovaný z lékárny (značku si nepamatuji) a druhým je Primeros s banánovou vůní. Chuťově žádný rozdíl, kloužou stejně dobře a milování je díky ním o hodně příjemnější (i tak ale někdy cítím, že společně strávený čas byl náročný :-D).

Jak říkám, je to jen na vás, zda si nějaký ten lubrikační prostředek pořídíte, každopádně by ale mělo platit, že při milování by vše mělo probíhat hladce, bez zbytečného (a nepříjemného) tření a už vůbec by neměly vznikat žádné následky v podobě sedřené sliznice.

Žádné komentáře :

Okomentovat