pátek 28. června 2013

O nataženém svalu

... aneb o tom, co všechno si "diagnostikujete" online.

Můj tehdejší problém spočíval v nepříjemném pocitu v podbřišku, nápadně připomínal ono "zvláštní nepohodlí" typické pro začátek menstruace, až na to, že tou to určitě nebylo.

Prohledávání netu bylo vskutku důsledné — a docela bezvýsledné. Přečetla jsem bezpočet článků a diskuzí, popisujících tento problém, ovšem moc moudrá jsem z toho nebyla — dle přečteného to mohlo být všechno od cysty po rakovinu nebo také těhotenství.

Ta "správná" odpověď nakonec přišla ze dvou zdrojů. Tím jedním byla kamarádka-doktorka a druhým dobře zašitý komentář v jedné z diskuzí na internetu. Jednalo se o natažení poševního svalu, i když bolí to "o kousek dál" :-) Stačilo pár dnů počkat, a vše bylo v pořádku.

Samozřejmě, pokud máte nějaký zdravotní problém, nejlepším řešením je zajít k lékaři, jenže ne vždy je to možné. Tak hlavně při podobných nepříjemnostech nepanikařte, dost možná také máte mírně natažený sval (a před "poprvé" k tomu stačí trochu nešikovně použít prsty) a potíže po několika dnech samy odezní. A rozhodně, rozhodně nespoléhejte na internet a neděste se věcí, o kterých se dočtete ;-)

Žádné komentáře :

Okomentovat